zondag, 1. oktober 2006 - 15:39

Jongen beroofd van telefoon

Enschede

Een 17-jarige jongen uit Enschede is zaterdagavond om ongeveer 21.50 uur op de Oostervelderblokweg beroofd. Hij fietste in de richting van de Broekheurnering en werd ongeveer 30 meter voor de afslag met de Rondemaatweg tegengehouden door een jongen met een buitenlands uiterlijk.

Deze duwde hem terug en griste de telefoon, die de 17-jarige in zijn hand had, weg en vroeg vervolgens om geld. Dit werd herhaald door een tweede jongen die erbij was gekomen en die het slachtoffer daarbij bedreigde met een mes en een knuppel. Ook werd door een van de twee overvallers nog een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, vermoedelijk een vuurwerkpistool, op de 17-jarige gericht. Toen de jongen zei geen geld bij zich te hebben, gingen de twee er vandoor en liepen de bosjes in vermoedelijk in de richting van de hockeyvelden.

Kort daarop hoorde de 17-jarige fietste achter zich een harde knal, die vermoedelijk afkomstig was van uit het wapen dat op hem gericht was.

Het slachtoffer kon de volgende signalementen geven:
Dader 1: Noordafrikaans uiterlijk, 18 a 19 jaar en ongeveer 1.75 tot 1.80 lang. Hij droeg een zwarte wollen muts, een zwarte winterjas en een blauwe spijkerbroek.
Dader 2: vermoedelijk een Nederlandse jongen van ongeveer 17 a 18 jaar, iets groter dan de ander, ongeveer 1.80m en droeg een wijd model bivakmuts over zijn hoofd waaronder alleen de ogen zichtbaar waren. Verder droeg hij een bruin vest met opdruk en een grijze joggingbroek.

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen van deze overval of met mensen die mogelijk weten wie de daders zijn. Zij worden verzocht contact op te nemen met het afdelingsbureau Enschede – Zuid, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):