dinsdag, 14. november 2006 - 12:31

Jongen gewond door Crofty-bom?

Neede

De politie is een onderzoek gestart naar een incident waarbij een 15-jarige jongen uit Neede vrijdag (10/11) op de Rutgerinkdijk gewond is geraakt toen een flesje met een onbekende vloeistof in zijn hand ontplofte. De politie sluit niet uit dat het hier om een zogenoemde Crofty-bom gaat en roept eventuele getuigen op om zich te melden.

Het incident deed zich ’s middags omstreeks 16.00 uur voor. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het slachtoffer met een vriend op de Rutgerinkdijk liep. Daar zag de vriend een flesje in de goot liggen en schopte dit flesje naar het slachtoffer. Die pakte het flesje op en wilde het vervolgens terugschoppen. Nog voordat hij dit kon doen, ontplofte het flesje met een enorme knal. Daarbij kwam de inhoud op zijn bovenlichaam en in zijn gezicht terecht.

Als gevolg hiervan liep het slachtoffer brandwonden op zijn bovenlichaam en in zijn gezicht op. Hij heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Gezien het verloop van het incident sluit de politie niet uit dat het hier om een zogenoemde Crofty-bom gaat. Tot nu toe is echter niet bekend hoe het flesje op de Rutgerinkdijk is terechtgekomen. De politie neemt deze situatie zeer serieus op en wil jongeren op de risico’s van de zogenaamde Crofty-bommen wijzen. Deze kunnen, zoals nu blijkt, na verloop van tijd door schudden of schoppen toch nog exploderen.
Provincie:
Tag(s):