vrijdag, 22. december 2006 - 9:04

Jongen gewond door eigen gefabriceerd projectiel

Goor

Uit het nader ingesteld onderzoek naar de oorzaak van een ontploft vuurwerkprojectiel, waarbij een 15-jarige jongen uit Goor, dinsdagmiddag zwaar gewond raakte, is gebleken dat hij dit samen met een evenoud vriendje gefabriceerd heeft. De politie kreeg dinsdagmiddag omstreeks 15.35 een telefoontje dat er op de Bronnickreef in Goor een jongen zou liggen in een plas bloed. De politie trof de jongen liggend op de weg aan, waarop hij met spoed naar het ziekenhuis is gebracht en daar is opgenomen.

Het vriendje van het slachtoffer heeft tegenover de politie verklaard dat de twee op school een ijzeren buis hebben vervaardigd en dit thuis met o.a. kruit van oude strijkers hebben gevuld. E.e.a. werd voorzien van een lont en op de Lintelerweg in Goor tot ontploffing gebracht. Het projectief ontplofte en het slachtoffer werd daarbij door een deel van dit projectiel geraakt met alle gevolgen van dien.

Gezien de omstandigheden waaronder hij werd aangetroffen kan rustig worden gesteld dat hij nog geluk heeft gehad. Hij hoeft niet te worden geopereerd en mag waarschijnlijk voor het a.s. weekeinde het ziekenhuis weer verlaten.
In overleg met justitie zal worden bekeken wat er met de twee gaat gebeuren.
Provincie:
Tag(s):