dinsdag, 4. april 2006 - 13:26

Jongen met speelgoedpistool aangehouden

Beuningen

Maandagmiddag kreeg de politie een melding dat op de Van Heemstraweg, tussen Weurt en Beuningen, een jongen met een pistool zwaaide. Daarop gingen een aantal politiemensen op zoek. De jongen werd aangetroffen bij het gemeentehuis van Beuningen en bleek inderdaad een pistool bij zich te hebben. Het was weliswaar een speelgoedpistool maar dat leek verdacht veel op een echte. Het bezit van een dergelijk wapen is volgens de wet verboden.

De jongen, een 14-jarige inwoner van de gemeente Beuningen, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie. In overleg met de officier van Justitie is besloten dat de straf via bureau HALT zal worden afgedaan.

De politie wijst er, wellicht ten overvloede, op dat het bezit van een dergelijk speelgoedpistool niet alleen verboden is maar bovendien buitengewoon gevaarlijk. Wanneer iemand met een dergelijk ‘wapen’ op straat loopt te zwaaien, moet de politie er van uit gaan dat het een echt wapen is. Er zal dan ook volgens de voorgeschreven procedure gehandeld worden.
Onlangs had dat, elders in Gelderland, tot gevolg dat een man die met een niet van echt te onderscheiden speelgoedwapen dreigde, door de politie is doodgeschoten.
Provincie:
Tag(s):