vrijdag, 4. augustus 2006 - 22:53

Jongen na scooterongeval overleden; meisje gewond

Schalkhaar

Vrijdagavond rond 19.15 uur is een 20-jarige jongen uit Raalte met zijn scooter ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Spanjaardsdijk in Schalkhaar.Zijn achterop zittende passagiere, een 22-jarige vrouw uit Olst, raakte gewond. Beiden zijn naar het ziekenhuis in Deventer overgebracht. Daar is de jongen in de loop van de avond aan zijn verwondingen overleden. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk.

Inzittenden van een auto die over de Spanjaardsdijk reed, zagen op de parallelweg twee personen liggen met daarbij een scooter. Deze voorbijgangers hebben direct alarm geslagen en eerste hulp verleend aan de slachtoffers.

De jongen is met ernstig inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het meisje was wel aanspreekbaar maar was dermate gewond dat ook zij naar het ziekenhuis moest.

Omdat geen van de beide slachtoffers gehoord konden worden, is het de politie niet bekend hoe het ongeval is gebeurd. Wel is duidelijk, dat de scooter een in de berm staande boom heeft geramd en daarbij zwaar beschadigd is geraakt.

De politie heeft een eerste onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Zij vraagt eventuele getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):