woensdag, 8. november 2006 - 9:16

Jongen opgesloten voor 'diefstal' eigen fiets

Den Haag

Een Haagse scholiere heeft afgelopen week ten onrechte een nacht in de cel doorgebracht omdat hij door de politie werd verdacht van fietsendiefstal. Dit gebeurde omdat de politie ten onrechte concludeerde dat er diefstal in het spel was. De jongen was echter wel degelijk eigenaar van de fiets, een gift van de Stichting Leergeld. De tweedehands fietsen van deze stichting komen onder andere uit politieopslagplaatsen.

De scholier die de politie daarop wees, moest niettemin de nacht in de cel doorbrengen. Ook het ‘aankoopbewijs’, (een brief van de Stichting Leergeld) dat de moeder van de jongen de politie dezelfde avond nog voorlegde, mocht deze niet op andere gedachten brengen. Het PvdA-gemeenteraadslid Marieke Bolle heeft het college schriftelijk opheldering gevraagd over een actie van de Haagse politie waarbij een jonge scholier werd gearresteerd.

Bolle vraagt het college of de Haagse politie er zelf wel van op de hoogte is dat fietsen uit het politiedepot voor sociaal hergebruik worden ingezet. Als dat niet goed geregeld is moet daar volgens haar spoedig verbetering in komen.
Provincie:
Tag(s):