dinsdag, 17. oktober 2006 - 11:56

Jongens (11) slachtoffer van zinloos geweld

Enschede

Op maandag 16 oktober deden twee 11-jarige jongens uit Enschede aangifte van mishandeling een dag eerder gepleegd door een groep jongeren.
De beide jongens fietsten op zondag 15 oktober omstreeks 14.45 uur over de Spoordijkstraat in Enschede. Zij waren even gestopt om naar paddestoelen langs de weg te kijken. Toen zij daarna weer verder wilden fietsen, kwam een jongen op een fiets in een slipbeweging voor hen staan. Meteen daarop kwamen nog een stuk of 6 knapen erbij staan.

De eerstgenoemde jongen gaf een van de 11-jarigen een hard vuistslag in zijn gezicht, waaraan hij een gezwollen jukbeen overhield. Vervolgens werd deze 11-jarige met een mes bedreigd door zijn belager. Een ander groepslid greep de andere 11-jarige bij de arm en draaide deze met kracht op zijn rug, waardoor de jongen veel pijn had.
Vervolgens dreigde weer een andere jongen uit de groep op hen te zullen schieten en ging daarbij met zijn hand naar zijn broekzak. De beide 11-jarigen waren hevig geschrokken en toen de kans zich even voordeed, wisten beiden aan hun belagers te ontkomen.

Van de groep is het volgende signalement bekend: alle jongens waren in de leeftijd van 17 tot 18 jaar en van buitenlandse afkomst. Een persoon was iets ouder. Een van de jongens viel op, omdat hij kammetjes in zijn haar droeg, vermoedelijk om het haar uit zijn gezicht te houden. Het merendeel reed op een zogenaamde omafiets.
De jongen die sloeg: fors postuur, 1.70-1.75m lang, donker, achterover gekamd haar; gekleed in een rood shirt.
De jongen die de arm omdraaide: slank postuur, snor en gekleed in een zwart T-shirt.

De politie verzoekt eventuele getuigen of mensen die de identiteit van deze jongens kennen, telefonisch contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):