dinsdag, 28. maart 2006 - 12:25

Jongens leggen voor de gein keien op het spoor

Hoogeveen

De politie heeft maandagavond twee jongens van 15 en 16 jaar uit Hoogeveen aangehouden die keien op de spoorrails hadden gelegd. Ongelukken bleven, uit maar een machinist kreeg de schrik van zijn leven, aldus de politie.

De hevig geschrokken machinist meldde dat hij vlak bij Hoogeveen over voorwerpen was gereden die op de spoorrails lagen. De politie stelde direct een onderzoek in en trof ter hoogte van de spoorwegovergang in de Kinholtsweg in Hoogeveen drie jongens aan.

Twee van hen bekenden later dat zij voor de gein keien op de rails hadden gelegd. Volgens de jongens was er al een trein overheen gereden en had dit gezorgd voor een luide knal en veel vonken. De politie haalde nog een achttal keien van de rails.

De jongens hebben niet alleen de trein met passagiers in gevaar gebracht maar ook zichzelf. Voor hetzelfde geld waren ze geraakt door wegspattende stukken steen.

De treinen op het traject Hoogeveen Meppel hebben een tijd met aangepaste snelheid gereden.

De jongens kunnen voor dit misdrijf tot maximaal 15 jaar celstraf worden veroordeeld. Mede gelet op de ernst van het feit zijn de jongens voor nader onderzoek ingesloten. De spoorwegpolitie van het KLPD doet het verdere onderzoek.
Provincie:
Tag(s):