maandag, 4. december 2006 - 21:10

Jongens plaatsen beelden op internetsite

Enschede

Twee Enschedese jongens van 14 en 17 jaar hebben bekend dat zij op een internetsite beelden hebben geplaatst van o.a. het afvuren van een wapen, het maken van molotovcocktails en het in brand steken van coniferen.

Rond 20 november werd de politie Twente getipt door medewerkers van RTV Oost dat op een bepaalde internetsite de hierboven genoemde beelden werden getoond.
Twee dagen daarna kwamen de moeders met hun zonen aan het afdelingsbureau Enschede-Zuid. Zij hadden het verhaal in de krant gelezen en op RTV Oost gezien. Een van de moeders had haar zoon, de 14-jarige, op de beelden van RTV Oost herkend toen hij, naar later bleek, een vuurwerkpistool afvuurde.

Uit de verhoren van de twee kwam vast te staan dat inderdaad de 14-jarige het vuurwerkpistool had afgevuurd en dat zij daarvan opnamen hadden gemaakt met een mobiele telefoon. Deze beelden plaatsten zij later op een internetsite. Ook werden daarop beelden getoond van het in brand steken van coniferen en het maken van molotovcocktails. De beelden waren door de 14 jarige van een andere site gedownload en onder zijn account op de site gezet. Dat was dezelfde site waarop ook het afvuren van het pistool was te zien. Direct nadat de ontdekking had plaatsgevonden, zijn de beelden door de 14-jarige verwijderd.

Het vuurwerkpistool is door de politie in beslag genomen. De twee jongens verklaarden dat ze dit pistool tijdens de zomervakantie in een park in hun woonwijk hadden gevonden.

In overleg met justitie zal worden bepaald wat er verder met het tweetal moet gebeuren.
Provincie:
Tag(s):