maandag, 17. juli 2006 - 10:52

Jongens spannen draad over fietspad

Middelburg

Een 44-jarige Middelburger is zondagnacht ten val gekomen nadat hij tegen een waslijndraad was gereden die over het fietspad was gespannen. De fietser kwam er nog goed vanaf, hij liep bij zijn val “slechts� enkele schaafwonden en een snee in zijn gezicht op.

Rond middernacht fietste hij over het fietspad langs de Veerseweg in Veere, richting Middelburg. Ter hoogte van de kruising met de Bieweg werd hij onaangenaam verrast, toen bleek dat op nekhoogte tussen twee verkeersborden een waslijndraad was gespannen. De fietser kwam ten val en zag nog net twee jongens met een hondje wegrennen. De man ging de jongens nog achterna maar moest de achtervolging staken.

Naar aanleiding van het opgegeven signalement heeft de politie kort na het gebeuren op een naburige camping twee Belgische jongens van 15- en 16 jaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij bekenden meteen, als grap, de lijn over het fietspad te hebben gespannen en hadden verder niet stilgestaan bij de mogelijke gevolgen hiervan.

Na verhoor zijn beide jongens weer in vrijheid gesteld, welke straf zij zullen krijgen is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):