donderdag, 23. februari 2006 - 10:31

Jongens spelen gevaarlijk spelletje

Vught

Twee zestienjarige jongens uit Vught speelden dinsdagmiddag op de Laagstraat een gevaarlijk spelletje. Getuigen meldden bij de politie dat twee jongens, donker gekleed en beiden met een capuchon over het hoofd, zich verdacht ophielden achter een gebouw van het psychiatrisch ziekenhuis aan de Laagstraat in Vught.

Daarbij was tevens gezien dat een van hen een zilverkleurig op een pistool gelijkend voorwerp aan de andere jongen had overgegeven.

De politie ging onmiddellijk ter plaatse en trof de beide jongens aan. Een van de jongens had het “vuurwapen� in de hand. De agenten hadden uit voorzorg hun wapentas geopend om zo snel mogelijk op onverwachte situaties te kunnen reageren.

Luid werd er naar de jongens geroepen dat zij het wapen moesten laten vallen. De jongen met het “vuurwapen� in de hand zwaaide dat in een reactie naar de beide politiemensen. Een van hen trok daarop onmiddellijk zijn dienstpistool. Nadat door de agenten nogmaals geroepen werd dat ze het wapen moesten laten vallen werd dat direct op de grond gegooid. Op dat moment werd duidelijk dat er sprake was van een imitatievuurwapen (balletjespistool) dat echter de uiterlijke kenmerken had van een echt vuurwapen.

De beide jongens zijn aangehouden. Zij hadden de schrik goed in benen en zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):