zaterdag, 30. september 2006 - 13:36

Jongeren aangehouden voor brandstichtingen

Gennep

De politie heeft in Gennep na uitgebreid onderzoek dertien verdachten aangehouden op verdenking van brandstichtingen en vernielingen. Het betreft twaalf minderjarigen jongens tussen de 14 en 18 jaar uit Gennep, Boxmeer en Ottersum en een 21-jarige man uit Gennep.

In steeds wisselende samenstellingen zouden de dertien verdachten in totaal ruim zestig brandstichtingen, vernielingen en openlijke geweldplegingen hebben gepleegd in Gennep en Boxmeer in de periode van januari tot en met juni van dit jaar. De jongeren worden verdacht van brandstichting in een school, in een jeugdsoos, van caravans en een camper. De openlijke geweldplegingen lopen uiteen van het ingooien van ruiten van woningen en winkels tot het vernielen van auto’s. Ook waren ze betrokken bij een vechtpartij met een groep jongeren op de Brugstraat, aldus de politie.

De meeste vernielingen en brandstichtingen vonden in de nachtelijke uren plaats. Het merendeel van de groep is nog niet eerder met de politie in aanraking geweest.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling nadat eind augustus enkele verdachten waren aangehouden. Niet lang daarna konden de overigen worden ingesloten. Vier verdachten zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris. Inmiddels is de inbewaringstelling van drie verdachten geschorst.
Provincie:
Tag(s):