woensdag, 11. oktober 2006 - 15:38

Jongeren Colijnsplaat krijgen eerste skatebaan

Noord-Beveland

Zaterdag 14 oktober 2006 opent wethouder Van der Weele van de gemeente Noord-Beveland de allereerste skatebaan van het eiland. De jeugd van Colijnsplaat heeft de primeur, want de skatebaan staat vooralsnog in hun dorp. Vooralsnog, want de skatebaan is mobiel.

De bedoeling is dat de baan met regelmaat verplaatst wordt van dorp naar dorp. Alle jongeren van Noord-Beveland zijn dan ook welkom bij de opening. Zij zijn uitgenodigd via school en/of dorpshuis!

Om 11.00 uur opent Kees van der Weele de skatebaan. Daarna laat een team van semi-professionele skaters zien wat je allemaal op zo’n skatebaan kunt: bmx, inline-skates en skateboarden, het komt allemaal aan bod. Natuurlijk mag de jeugd zelf ook meteen zich sportief uitleven op de skatebaan. Zij krijgen hierbij desgewenst begeleiding van het skateteam. De feestelijke bijeenkomst wordt om 12.30 uur afgesloten met een demonstratie door het skateteam.

De skatebaan staat aan de Havelaarstraat voor de sportvelden te Colijnsplaat. Wanneer de skatebaan waar komt te staan is nog onbekend. Een en ander is afhankelijk van het vinden van geschikte locaties.

De gemeente Noord-Beveland heeft de skatebaan kunnen realiseren met steun uit het Rabobank fonds. Mede door de Rabobank heeft Noord-Beveland nu een kleine, maar volwaardige skatebaan, waar menig skater plezier aan kan beleven.
Provincie:
Tag(s):