vrijdag, 17. november 2006 - 12:59

Jongeren misdragen zich tijdens rampenoefening

Waalwijk

Na afloop van een rampenoefening in een Waalwijks voetbalstadion hebben diverse jongeren zich misdragen. De jongeren, zo’n 1100 middelbare scholieren van Waalwijkse scholengemeenschappen, waren uitgenodigd om tijdens de oefening als publiek op te treden. Diverse scholieren bleken echter, bij controles voorafgaand aan de wedstrijd / oefening, in het bezit te zijn van onder andere vuurwerk en softdrugs.

Aan het einde van de oefening, rond 21.00 uur, zochten diverse groepen jongeren de confrontatie met elkaar. Politiemensen in uniform vorderen de jongeren, die zich onder andere op de Akkerlaan bevonden, zich te verwijderen. Daarbij bleef een 14-jarige Waalwijker constant de confrontatie zoeken met zowel de politie, stewards als jongeren.

Omdat deze jongen bleef opruien en zich bovendien niet kon legitimeren, is hij aangehouden. Tevens hield de politie een 16-jarige Waalwijker aan, die zich met de eerdere aanhouding bemoeide en niet voldeed aan een bevel/vordering zich te verwijderen. Ook hield de politie een 16-jarige jongen uit Sprang-Capelle aan wegens belediging.

Tot slot volgde de aanhouding van twee 15-jarige Waalwijkers. Zij worden ervan verdacht opzettelijk ambtshandelingen te hebben belet. Dit deden ze door tegen de uitdrukkelijke mededeling van de politie in toch de fiets van de 14-jarige aangehouden verdachte mee te nemen. De jongeren hadden te horen gekregen dat ze de fiets niet mochten meenemen, omdat de politie het vermoeden had dat de fiets gestolen was. Dat bleek inderdaad het geval te zijn.

Alle verdachten, behalve de 14-jarige jongen, zijn na verhoor op woensdagavond nog in vrijheid gesteld. Hun ouders zijn ingelicht.
Provincie:
Tag(s):