donderdag, 19. oktober 2006 - 8:49

Jongeren mishandelen 14-jarige jongen

Maastricht

De politie heeft dinsdag vijf jongens van 12, 13 en 14 jaar uit Maastricht aangehouden in verband met een mishandeling die maandagavond 16 oktober plaatsvond op het Schepenenplein in Maastricht. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen over zijn hele lichaam op, waarbij beide oogkassen dik gezwollen waren.

De jongen heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Na de mishandeling is het slachtoffer naar huis gegaan, waarna hij dezelfde avond bij de politie aangifte deed.

Omstreeks 19.00 uur bevond het slachtoffer zich op het Aartshertogenplein, waar hij zonder enige directie aanleiding door een leeftijdgenoot in zijn gezicht werd geslagen. Toen hij op de grond terechtkwam, werd hij geschopt en geslagen.

Nadat vervolgens de belager het slachtoffer overeind had geholpen bood hij hem zijn excuses aan. De dader gaf daarbij aan dat er over hem geroddeld werd. Vervolgens bedreigde hij het slachtoffer en zei dat de jongen met hem mee moest om de verantwoordelijken te op te sporen. Hierop moest de jongen mee naar het Schepenenplein.

Op het Schepenenplein, waar meerdere andere kinderen aanwezig waren, werd het slachtoffer weer geslagen en geschopt. Ditmaal gebeurde dat ook door diverse andere jongeren. Op zeker moment werd het slachtoffer enkele meters over de grond getrokken. Eén van de daders kneep de neus van de jongen dicht en gooide zand in de mond van het slachtoffer, toen deze de mond opende om te ademen.

Door tussenkomst van een moeder, die door haar zoontje was gewaarschuwd, staakten de jongeren het geweld tegen het slachtoffer en verdwenen. De vrouw heeft zich verder over het slachtoffer ontfermd. (Haar zoontje had overigens niets met de mishandeling te maken.)
De gehele mishandeling heeft geduurd tot ongeveer 20.30 uur.

Alle verdachten zijn in verband met het onderzoek in verzekering gesteld. Gezien de ernst van de zaak en de leeftijd van de verdachten is er regelmatig overleg met de officier van justitie. Deze neemt de zaak zeer hoog op.
Alle vijf de aangehouden verdachten hebben over hun aandeel van de mishandeling een verklaring afgelegd.
Provincie:
Tag(s):