maandag, 20. maart 2006 - 10:12

Jongeren uit de auto geslingerd na botsing met boom

Heerhugowaard

Zondagnacht omstreeks 03.10 uur verloor een 19-jarige automobilist uit ’t Veld, op de Westerweg de macht over het stuur van zijn auto. De auto tolde over de weg en botste tegen een boom. De bestuurder raakte bekneld. Vier van de vijf overige inzittenden raakten gewond.

De automobilist reed over de Westerweg (N242) en kwam uit de richting van Oudkarspel. Vermoedelijk door een te hoge snelheid verloor de bestuurder op het natte wegdek de macht over het stuur en raakte met zijn auto in een slip. Naast de bestuurder zat een 20-jarige jongen uit Alkmaar. Achterin zaten twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Ursem en Heerhugowaard en twee 19-jarige jongens uit Heerhugowaard.

Enkele personen werden uit de auto geslingerd. De bestuurder raakte bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Alleen een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard mankeerde vrijwel niets. De overige inzittenden werden opgenomen in vijf verschillende ziekenhuizen in Noord-Holland.

De bestuurder is met een zware hersenschudding opgenomen. De meisjes hadden diverse kneuzingen en pijn in de nek. De andere 19-jarige jongen uit Heerhugowaard heeft letsel aan zijn mond.
Een bloedonderzoek moet uitwijzen of de bestuurder onder invloed was. De auto raakte volledig vernield. Het verkeer over de N242 werd tot 06.00 uur omgeleid.
Provincie:
Tag(s):