zaterdag, 9. december 2006 - 17:10

Jorien van den Herik houdt het voor gezien

Rotterdam

Jorien van den Herik heeft zich overgegeven. De Feyenoordvoorzitter heeft vrijdagavond zelf een verklaring rondgestuurd. De supporters eisten zijn vertrek al maanden, daar kwam afgelopen week ook nog het advies van de onafhankelijke commissie Kerkum overheen.

Deze commissie gaf het bindende advies om de gehele Raad van Commissarissen te vervangen, inclusief Van den Herik. In eerste instantie sputterde de 'Grote Kale Leider' flink tegen, maar nu heeft hij officieel aangekondigd op korte termijn afscheid te nemen. Wellicht zoals Gerard Kerkum al voorspelde tijdens de aandeelhoudersvergadering aanstaande maandag.

Van den Herik noemt opvallend genoeg het naderende einde van de slepende FIOD-zaak (19 december uitspraak) als belangrijkste reden voor zijn besluit en niet de druk van de supporters. ,,Daaraan zou ik eerder weerstand willen bieden dan dat ik daarvoor zou willen bezwijken.

In relatie tot de FIOD-zaak, in het zicht van de veilige haven, is de tijd aangebroken dat andere schippers de koers gaan bepalen. Zolang die strafzaak nog liep, kon en wilde ik mij niet aan de verantwoordelijkheid voor de gang van zaken onttrekken'', aldus Van den Herik in zijn schriftelijke verklaring.

Van den Herik zegt dat hij zo snel mogelijk zijn taken wil neerleggen: ,,De taken en competenties die nog resteren zal ik op de kortst mogelijke termijn zien over te dragen. Dat neemt niet weg, dat ik natuurlijk de club een warm hart blijf toedragen. Ik blijf de trouwe supporter van de club, die mijn leven jarenlang heeft bepaald.''
Categorie:
Tag(s):