maandag, 19. juni 2006 - 14:09

Jorritsma:'Eerst een BOB, dan een fluitje'

Lelystad

Donderdag 22 juni aanstaande om 19.00 verricht burgemeester Jorritsma op het Stadhuisplein in Almere de aftrap van de Bob-WK-actie ‘Eerst een BOB, dan een fluitje’. Deze actie is georganiseerd door de landelijke verkeersveiligheidsorganisatie 3VO.

Oranjefans zullen samen de wedstrijden gaan bekijken op plaatsen waar ze met de auto naar toe kunnen rijden. Dat gebeurt in horecagelegenheden, in sportkantines en bij vrienden of familie thuis. Voor, na en tijdens de wedstrijd wordt alcohol gedronken of Nederland nu wint of verliest.

BOB is dan natuurlijk de persoon om te zorgen dat alle fans na afloop weer heelhuids thuiskomen. BOB drinkt geen alcohol. Door vooraf goed af te spreken wie de BOB is, krijgt het feest een goede afloop.

3VO rijdt tijdens het WK Voetbal met een speciale BOB-WK-bus de WK-voetbal langs verschillende Nederlandse steden. Het publiek wordt daar in de gelegenheid gesteld om op doel te schieten. Lukt het om de ‘fluitjes’ omver te schieten dan krijgt men de felbegeerde oranje voetbal-versie van de BOB-sleutelhanger.

3VO wil met deze actie bereiken dat, voordat de voetbalwedstrijd begint, er wordt afgesproken wie de BOB is. Door het maken van een simpele afspraak kan men voorkomen dat er met drank op aan het verkeer wordt deelgenomen.
Provincie:
Tag(s):