maandag, 11. december 2006 - 20:03

Jos Zuidgeest weer burgemeester

Leudal

Jos Zuidgeest wordt per 1 januari waarnemend burgemeester van de gemeente Leudal. Zuidgeest vervulde die functie ook in de gemeente Onderbanken ten tijde van de bomenkap in het Schinveldse bos. Voorheen was hij wethouder en loco-burgemeester geweest in de gemeente Heerlen.

Gouverneur Leon Frissen acht het noodzakelijk om in de door de herindeling nieuw gevormde gemeente Leudal ook over te gaan tot de aanstelling van een waarnemend burgemeester aangezien er per 1 januari géén burgemeester en ook géén wethouders voorhanden zijn.

Frissen heeft vorige week over de waarneming van het burgemeestersambt in de nieuwe gemeente Leudal overleg gevoerd met de fractievoorzitters van de nieuw gekozen gemeenteraad van Leudal. De benoeming geldt voor de periode tot aan de ingangsdatum van de benoeming van de burgemeester van de fusiegemeente, die bestaan uit de voormalige gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel, Roggel en Neer.

Jos Zuidgeest beleefde als waarnemend burgemeester in Onderbanken een roerige periode. Tijdens zijn tijdelijke ambtsperiode viel de beslissing om het 6 hectare bosgebied te kappen, dat aan de rand van de NAVO-vliegbasis ligt. Zuidgeest vaardigde een noodverordening uit om het bosperceel veilig te kunnen laten kappen.
Provincie:
Tag(s):