donderdag, 19. oktober 2006 - 11:56

Justitie opent graf in moordzaak

Maarn

De recherche, Forensische Opsporing van Utrecht en het NFI hebben donderdagochtend onderzoek gedaan bij het graf van Monique Jacobs in Maarn. Na binnengekomen nieuwe informatie heeft de politie Utrecht, in opdracht van het Openbaar Ministerie in Maastricht het graf geopend. De stoffelijke resten van het lichaam van Monique Jacobs zijn meegenomen naar het Nederlands Forensisch Instituut om daar te worden onderzocht.

Monique werd in 1975 op 18 jarige leeftijd vermoord. Hiervoor werd een oud-leraar opgepakt, nadat hij de moord tegenover familieleden had opgebiecht. De man pleegde vervolgens zelfmoord en de zaak werd gesloten. Nu, ruim 30 jaar later heeft de politie aanwijzingen dat niet de oud-leraar maar Peter C. de moord zou hebben gepleegd.

Peter C. zat op een internaat vlakbij waar het lichaam van Monique werd gevonden. Peter C. wordt ook in verband gebracht met de moord van zes prostituees in de omgeving van Heerlen. De Limburgse politie heeft sterke aanwijzingen dat Peter C. Monique heeft vermoord.
Provincie:
Tag(s):