woensdag, 19. april 2006 - 18:29

Kaasmakerij na twee branden weer heropend

Campina, heropende woensdag in Lutje-winkel (provincie Noord-Holland, Nederland) haar volledig herbouwde kaasmakerij, die na twee branden in 2004 een jaar buiten bedrijf is geweest. De kaasmakerij maakt de unieke Noord-Hollandse kaas en combineert de technologie van vandaag met een rijke traditie in het bereiden van kaas. Met de heropening van de kaasmakerij in Lutjewinkel, die plaatsvindt door Campina's CEO drs J.J.G.M. (Tiny) Sanders, onderstreept Campina haar ambitie om haar sterke marktpositie in Noord-Hollandse Gouda kaas de komende jaren verder uit te bouwen.

De kaasmakerij in Lutjewinkel verwerkt op jaarbasis zo'n 300 miljoen kilo Noord-Hollandse koemelk tot Noord-Hollandse kaas. Voor deze kaas, die alleen in Noord-Holland gemaakt mag worden van Noord-Hollandse melk, geldt de Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB) van de Europese Unie. De unieke Noord-Hollandse kaas uit Lutjewinkel is te herkennen aan het beschermde rode zegel.

Met Noord-Hollandse kaas met het rode zegel heeft Campina in Nederland en België een sterke marktpositie. Alleen Noord-Hollandse kaas is gegarandeerd gemaakt uit melk van koeien die op de zilte weiden grazen die vroeger gewoon zee waren. Hij is gerijpt in eigen korst, volledig volgens de unieke traditionele wijze. Met een typisch volle, romige smaak als gevolg.

Twee branden die eind 2004 kort na elkaar plaatsvonden, hebben de kaasbereiding in Lutje-winkel een jaar lang verhinderd. Na de tweede brand, op 3 december 2004, bleek het grootste deel van het bedrijf verwoest. Lutjewinkel is herbouwd volgens de laatste stand van techniek en vol-gens de modernste inzichten, als het gaat om kaasbereiding, kwaliteit, veiligheid en arbeidsomstandigheden.
Provincie:
Tag(s):