dinsdag, 14. maart 2006 - 17:28

Kabelbreuk veroorzaakt treinstoring

Rotterdam

Bij werkzaamheden aan de HSL-Zuid heeft een aannemer dinsdagmiddag om 12.15 uur een glasvezelkabel geraakt. Hierdoor konden de seinen en wissels niet meer worden bediend en kwam het treinverkeer rond het station Rotterdam-Centraal tot stilstand. De reparatie van de kabel zal na verwachting om 18.00 gereed zijn. Tot die tijd is er slechts zeer beperkt treinverkeer van en naar Rotterdam-Centraal Station mogelijk. Dat meldt Prorail dinsdag.

De reparatie van de kabel is in volle gang. NS kan voorlopig slechts eenmaal per half uur een stoptrein laten rijden.. De overlast voor het treinverkeer zeker tot ver na de avondspits duren.

Ten noorden van het Centraal Station in Rotterdam voert een aannemer in opdracht van Rijkswaterstaat werkzaamheden aan de Hoge Snelheidslijn uit. Er worden (onder andere) palen geslagen voor een geluidsscherm. Rond het middaguur heeft één van deze palen de glasvezelkabel geraakt. ProRail en NS adviseren reizigers Rotterdam Centraal te mijden en te letten op de berichten van de verkeersinformatie en op TeleTekst.
Provincie:
Tag(s):