woensdag, 5. juli 2006 - 15:07

Kabinet Balkenende III zo goed als rond

Den Haag

Informateur Lubbers heeft koningin Beatrix woensdag aanbevolen om Balkenende te benoemen tot formateur van een kabinet van CDA en VVD. Dat kabinet zal ook de taak krijgen om de verkiezingen op 22 november 2006 te bevorderen. Dit schrijft Lubbers in zijn eindverslag dat hij vandaag aan de Koningin heeft aangeboden.

Ook blijkt er voldoende steun in de Tweede Kamer te zijn dat het kabinet van CDA en VVD een volwaardige begroting voor 2007, inclusief dekkingsplan en het wetsvoorstel 'Werken aan winst' indient. Staatssecretaris Joop Wijn (CDA) wordt de nieuwe minister van Economische Zaken. Atzo Nicolai (VVD) krijgt de portefeuille van Koninkrijkrelaties.

Het missionaire kabinet moet volgens Lubbers steeds steun in de Tweede Kamer verwerven voor de voorstellen die het indient.

Koningin Beatrix heeft woensdagmiddag op Paleis Huis
ten Bosch de demissionair minister-president Balkenende ontvangen.Zij heeft hem verzocht op de kortst mogelijke termijn een kabinet te vormen uit CDA en VVD dat ook tot taak heeft om verkiezingen te bevorderen op 22 november 2006, en mitsdien ontbinding van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal.
Provincie:
Tag(s):