vrijdag, 7. juli 2006 - 12:16

Kaiser waarschijnlijk toch weer burgemeester

Roermond

Oud-burgemeester van Roermond en Margraten Herman Kaiser, wordt waarschijnlijk toch weer burgemeester. De gemeenteraad van Doetinchem heeft hem voorgedragen als nieuwe burgemeester van de Gelderse gemeente.

Kaiser was in de periode 1986 tot 1992 burgemeester van Margraten en van 1992 tot 2002 burgemeester van Roermond. Kaiser verliet Roermond met gemengde gevoelens, omdat hij vlak voor zijn vertrek werd geconfronteerd met de fatale woningbrand in de wijk Sterrenberg, waarbij 6 kinderen het leven lieten.

Na zijn burgemeesterschap heeft de CDA‘er Kaiser als adviseur gewerkt voor Rijnconsult en zich met name bezig gehouden met sturingsvraagstukken van non-profitorganisaties. Hiertoe koos hij om een aantal jaren zijn bestuurlijke ervaring op een creatieve manier verder te ontwikkelen. Na vier jaar wil hij terug naar de lokale wortels, als bestuurder, dicht bij de mensen.

De voordracht moet nog door minister Johan Remkes worden goedgekeurd. Kaiser volgt interim-burgemeester Wim Dijkstra op. De burgemeesterfunctie in de Gelderse gemeente kwam vrij per 1 februari toen burgmeester Horselenberg van Doetinchem overstapte naar Lelystad.
Provincie:
Tag(s):