donderdag, 13. april 2006 - 16:48

'Kalou kreeg betaald voor spotje Centraal Beheer'

Salomon Kalou heeft voor het spotje van Centraal Beheer Achmea betaald gekregen door de verzekeraar uit Apeldoorn, dit meldt sterrenstek.nl. De website heeft via een welingevoerde bron vernomen dat de gang naar de rechter van Kalou is ingegeven door de hoofdsponsor van Feyenoord; Fortis Bank.

"Dat Kalou naar de rechter stapt is niet meer dan logisch. De hoofdsponsor van zijn club Feijenoord was 'not amused' met het spotje. Volgens mijn weten ligt er namelijk onder het spotje een overeenkomst tussen Kalou en Centraal Beheer Achmea ten grondslag welke hij met zijn volle verstand getekend heeft", aldus de anonieme bron tegen sterrenstek.nl.

In het desbetreffende spotje is Kalou te zien als speler van het nationale team van Duitsland. De commercial springt hiermee in op de naturalisatie van Kalou, die door minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Intergratie is tegengehouden. Het reclamespotje is een leuke sneer naar Verdonk, omdat in de commercial Kalou wordt neergezet als de held van de Duitse natie en hij onze oosterburen het nodige succes brengt.

Kalou zou van de Apeldoornse verzekeraar in totaal 90.000 euro hebben gekregen. Dit bedrag zou zijn opgedeeld in twee delen. De Ivoriaan zou 10.000 euro hebben ontvangen voor het gebruik van zijn portretrecht en 80.000 euro voor het gebruik van zijn naam.

De rechter heeft inmiddels het spotje verboden. Kalou stelde dat hij in eerste instantie akkoord was gegaan met het spotje, maar zich terug had getrokken nadat de toestemming van de hoofdsponsor van Feyenoord uitbleef. Hij gaf ook aan dat hij geen geld had ontvangen van Centraal Beheer Achmea.
Categorie:
Tag(s):