donderdag, 9. maart 2006 - 18:33

Kalou krijgt volgende week uitsluitsel

Salomon Kalou zal eind volgende week weten of hij zijn felbegeerde naturalisatie tot Nederlander binnen heeft of niet. Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie neemt dan een definitief besluit over het verzoek van de Feyenoorder voor een versnelde naturalisatie, dit liet Verdonk donderdag weten tijdens het debat in de Tweede Kamer over deze kwestie.

De zaak Kalou houdt de gemoederen in voetballand al maanden bezig. De geboren Ivoriaan wil zelf graag Nederlander worden. Hij wordt daarin geruggensteund door bondscoach Marco van Basten, die Kalou al een plaats in de definitieve selectie voor het WK in Duitsland beloofde. De enige die tot nu toe dwars ligt is Verdonk, die de 'uitzonderlijke' kwaliteiten van de jonge aanvaller niet per sé bewezen acht. Vorige maand liet de VVD-politica al weten dat ze het verzoek van Kalou af wil wijzen. De 20-jarige Feyenoorder kreeg echter nog een kans om zijn visie op het gebeuren te geven. De advocaat van Kalou heeft dit inmiddels bij de IND (Immigratie -en Naturalisatiedienst) gedaan.

Eind volgende week zal er een einde komen aan de impasse rond Kalou. Dan weet de jonge Ivoriaan of hij zich aan het einde van het seizoen kan opmaken voor het WK in Duitsland.
Categorie:
Tag(s):