zaterdag, 6. mei 2006 - 22:31

Kampioenschappen gehandicapten-voetbal

Geldrop

Zaterdag werd op de terreinen van S.V. Braakhuizen in Geldrop het Brabants Kampioenschap voetval voor gehandicapten gehouden. Ruim 400 spelers en speelsters uit de hele provincie streden om de titel in verschillende categorieën.

De uiteindelijke kampioenen waren, van hoog naar laag niveau, ODC uit Boxtel, Braakhuizen,van de organiserende vereniging uit Geldrop, TEC uit Tiel, SVG uit Tilburg, TGG uit Den Bosch en Sparta’30 uit Andel.

De KNVB, die het toernooi elk jaar aan een andere club toewijst, koos dit jaar voor Braakhuizen vanwege de feestelijkheden rondom het 15-jarig bestaan van hun “G�-afdeling. Een grote Parijs-Dakar rallytruck van het team van Hans Bekx was aanwezig als trekpleister. De voetballers en andere belangstellenden konden ermee op de foto of de cabine van binnen bekijken.

Tijdens de prijsuitreiking werd tevens afscheid genomen van coach Willy van Gestel, die zich door de jaren heen altijd formidabel heeft ingezet voor de gehandicaptensport bij Braakhuizen. Hij moest zijn leiderschap echter noodgedwongen beëindigen vanwege zijn eigen handicap. Hij raakte namelijk grotendeels verlamd tijdens een bedrijfsongeval zo’n twee jaar terug.
Provincie:
Tag(s):