vrijdag, 15. september 2006 - 9:48

Kanonsschoten Alves goud waard

SC Heerenveen heeft in de heenwedstrijd van de eerste ronde in het UEFA Cup-toernooi tegen Vitoria Setubal voor een geweldige prestatie gezorgd door met 3-0 te winnen. Grote man bij Heerenveen was de Braziliaan Alves die het duel met twee prachtige goals besliste.

De ploeg van trainer Gert-Jan Verbeek begon onrustig aan het duel wat zich met name kenmerkte in de slordige eindpassing bij de Friezen. De snelle spisten van Setubal bezorgde Heerenveen behoorlijk wat problemen in de eerste helft, maar Setubal wist niet tot scoren te komen mede dankzij doelman Brian Vandenbussche.

In de tweede helft brak na een uur spelen het kwartiertje van Alves aan die eerst met een vrije trap van twintig meter vernietigend uithaalde en doelman Tabuas kansloos liet: 0-1. Kort daarna haalde hij opnieuw uit maar trof zijn pegel de lat. In de 65e minuut was het weer raak. Van 25 meter poeierde Alves de bal via de onderkant van de lat en de rug van de Portugese goalie het doel in.

Lasse Nilsson maakte er in blessuretijd nog 0-3 van, waardoor Heerenveen zo goed als zeker is van een plek in de groepsfase van de UEFA Cup.
Categorie:
Tag(s):