zaterdag, 25. februari 2006 - 21:30

"Kantoor aan huis"

Hoofddorp

Nog niet eerder in de Nederlandse geschiedenis is de leegstand onder de kantoorcomplexen zo groot. Nog steeds worden er nieuwe kantoorpanden bijgebouwd, en dit terwijl er in Nederland honderden panden leeg staan. In Hoofddorp is het wel heel erg gesteld met de leegstand.

Veel Amerikaanse bedrijven in de IT-brance hebben in goede tijden veel kantoren laten bouwen. Wanneer je nu langs de bedrijfsterreinen rijdt zie je op bijna elk kantoorcomplex wel een bord met daarop te huur of te koop. Betaalbare koopwoningen voor starters of alleenstaande liggen niet voor het oprapen.

In Hoofddorp heeft een nieuwbouwmakelaar goedkeuring van de gemeente gekregen om één van de leegstaande kantoren om te toveren tot luxe woonappartementen. Afgelopen zaterdag konden geïnteresseerden een kijkje komen nemen. De belangstelling was dan ook groot. Brockhoff Nieuwbouwmakelaars uit Amstelveen gaat in het oude kantoor van de Meerveste koopappartementen bouwen. Binnen zogeheten HQ023 is een keuze uit 60 appartementen van verschillende grote en types verdeeld over vijf woonlagen.

De appartementen zijn variërend in afmeting van 32,8 tot 54,9 m2. Ieder appartement heeft een eigen entree/hal, een woon-/slaapkamer met keuken en de mogelijkheid deze uit te breiden met luxe apparatuur, een badkamer met toilet, wastafel, douche en een aansluiting voor een wasmachine en condensdroger. Rondom het pand bevinden zich de eigen parkeerplaatsen en een afgesloten fietsenstalling. De prijzen liggen tussen de 89.000 en 150.000 euro.
Categorie:
Tag(s):