donderdag, 30. maart 2006 - 19:50

Kapelle toont ongelijk NS aan

Kapelle

Maandag 27 maart jl. is op het station Kapelle - Biezelinge gestart met het tellen van in- en uitstappende treinreizigers tussen 6.11 uur ’s morgens (eerste trein) tot 23.47 uur ’s avonds (laatste trein). Om de cijfers zo goed mogelijk te kunnen beoordelen is er ook op dinsdag 28 en woensdag 29 maart jl. geteld.

De drie teldagen hebben aangetoond dat er dagelijks 20% meer passagiers gebruikmaken van het station Kapelle - Biezelinge dan gesteld in de door de NS gepubliceerde tellingen op een gemiddelde werkdag.

In totaal zijn er gedurende deze drie dagen 1732 in- en uitstappende passagiers geteld, wat een gemiddelde betekent van 577 passagiers. Op maandag en woensdag, de twee in de media aangekondigde dagen, zijn er respectievelijk 563 en 582 treinreizigers geteld. Op de later toegevoegde, niet aan-gekondigde, dinsdag werden er zelfs 587 passagiers geteld.
De NS gaat volgens de gepubliceerde tellingen uit van 481 in- en uitstappende passagiers op een gemiddelde werkdag.

Voor wethouder Jon Herselman is hiermee overduidelijk aangetoond dat de tellingen van de NS niet kloppen. Hij vindt dat de NS hier niet aan voorbij kan gaan en is van mening dat het voornemen om de drie Zeeuwse stations te sluiten van tafel moet.
Provincie:
Tag(s):