zaterdag, 25. februari 2006 - 17:32

Kapitein bekneld na aanvaring met brug

Terneuzen

De Waterpolitie van het korps landelijke politiediensten stelt een onderzoek in naar een aanvaring in de zeesluis van Terneuzen. Zaterdagochtend voer een Zweeds zeeschip, geladen met 100 trailers met auto-onderdelen (Volvo), om 11.19 uur tegen de noordelijke brug aan. De 44-jarige kapitein van het schip raakte in de brugvleugel van het schip bekneld.

Het schip, afkomstig uit Göteborg, voer stroomopwaarts richting Gent en raakte met de brugvleugel de openstaande brug van de zeesluis. De beknelde kapitein is door de brandweer bevrijd. Een traumaheli is hiervoor op het schip geland. Met een hoogwerker kon de kapitein uit zijn benarde positie worden bevrijd. Hij is zwaar gewond met een ziekenauto overgebracht naar een ziekenhuis. Later op de dag zal hij naar een ziekenhuis in België worden overgebracht.

Over de oorzaak van de aanvaring is op dit moment nog niets bekend. De Waterpolitie zal samen met Inspectie Verkeers en Waterstaat een onderzoek instellen. Het scheepvaartverkeer zal nog enige tijd hinder ondervinden. Duikers inspecteren de sluisdeuren op mogelijke schade. De noordelijke brug zal langere tijd onbruikbaar zijn voor het wegverkeer. Het verkeer kan wel gebruik maken van de zuidelijke brug.
Provincie:
Tag(s):