dinsdag, 21. maart 2006 - 13:33

Karin Bloemen & Peter Tuinman in Sportstadspektakel

Heerenveen

Jos Thie presenteerde maandagmiddag Karin Bloemen & Peter Tuinman, als de hoofdrolspelers van het theaterspektakel ‘De Heeren van het Veen’. Het theaterstuk zal op 13, 14 en 15 juli opgevoerd worden in het Abe Lenstra stadion ter gelegenheid van opening Sportstad Heerenveen. Er zullen totaal 2300 mensen aan de productie meewerken.

Sportclub Heerenveen is de enige voetbalclub ter wereld met een stadion waarin alle inwoners van de plaats van vestiging passen. Alle inwoners van Heerenveen worden dan ook voor de eerste avond door het gemeentebestuur uitgenodigd. De tweede avond is voor de inwoners van de buitendorpen, seizoenkaarthouders en sponsors van sc Heerenveen en de derde avond voor de vrije verkoop. In totaal worden 75.000 bezoekers verwacht.

‘De Heeren van het Veen’ moet een spectaculaire voorstelling vol muziek, spel en sport worden over de geschiedenis van Heerenveen. Bekende Heerenveners zoals de stichter van Heerenveen Pieter van Dekema, voetballegende Abe Lenstra, Wim Duisenberg en mensen die veel betekend hebben voor de Heerenveense gemeenschap zullen tijdens de opvoering voorbijkomen.

In ‘De Heeren van het Veen’ speelt het bouwen van een maquette van het huidige Heerenveen een grote rol. De voorstelling begint met een leeg veld en naarmate de voorstelling vordert ziet het publiek Heerenveen uitgroeien tot wat het nu is.
Provincie:
Tag(s):