maandag, 31. juli 2006 - 11:58

Keep it Cool!!!

Wemeldinge

Onder het motto ‘Keep it Cool’, kregen jongeren die afgelopen donderdag in de sluis bij Wemeldinge aan het zwemmen waren, een bezoekje van burgemeester Kramer. Hij deed een beroep op de jongeren om de passerende boten met rust te laten en deelde aan iedereen een flyer uit.

Agenten in burgerkleding hebben sindsdien dagelijks een bezoek gebracht aan de zwemmers en constateerden dat er geen sprake was van overlast.

Het bij de sluis zoeken naar verkoeling is eigenlijk verboden, maar wordt al sinds jaar en dag toegestaan. Vanwege de vele klachten over overlast veroorzakende jongeren, die in de buurt van een boot het water in springen en zelfs met stenen gooien, besloten gemeente en politie tot actie over te gaan.

De tekst van de flyer wijst de jongeren erop dat ze voortaan een bekeuring van € 75,- tege-moet kunnen zien als ze in het sluiswater springen terwijl zich daar een boot bevindt. Aan weerszijden van de sluis staan 2 borden met een geplastificeerd exemplaar van de flyer.

Doel van de actie is om zo de overlast terug te dringen. Mocht de overlast toch weer toenemen, dan wordt het zwemmen in de sluis in zijn geheel verboden.
Provincie:
Tag(s):