dinsdag, 31. oktober 2006 - 16:17

'Kent u uw buurtagent'

Dordrecht

Dinsdag is de campagne “kent u uw buurtagent� van de politie Zuid-Holland-Zuid van start gegaan. Met deze campagne wil de politie de bekendheid van de wijkpolitie en de buurtagent in het bijzonder een extra stimulans geven. Voor dit moment is gekozen omdat nu naast het district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard, ook de districten Alblasserwaard & Vijfheerenlanden en de Hoeksche Waard de wijkpolitie hebben ingevoerd.

Met de wijkpolitie wil de politie Zuid-Holland-Zuid meer blauw op straat creëren. De wijkpolitie bestaat naast de buurtagent uit een ondersteunend wijkteam. De bureaus of servicepunten van de wijkteams zijn op vaste tijden geopend. Op de website www.politie.nl/zuid-holland-zuid/uwwijk kunt u het dichtstbijzijnde politiebureau en de openingstijden opzoeken. Hier staan ook alle namen van de buurtagenten en nieuws over de wijk vermeld. Telefonisch zijn buurtagenten gewoon bereikbaar via het telefoonnummer 0900-8844.

Een buurtagent is zo veel mogelijk in zijn of haar eigen wijk. Hierdoor zal de buurtagent beter aanspreekbaar en bereikbaar zijn. De politie Zuid-Holland-Zuid streeft er naar dat door de aanwezigheid van de buurtagent de overlast en de criminaliteit in de wijk verder kan dalen. Daarnaast hoopt de politie dat de tevredenheid over de politie zal toenemen indien meer mensen hun buurtagent kennen.

De campagne “kent u uw buurtagent�? speelt een belangrijke rol in het vergroten van de bekendheid van de buurtagent. Het is de eerste keer dat de politie Zuid-Holland-Zuid kiest voor busreclame. De buscampagne wordt aangevuld met zogenaamde driehoeksborden. Met deze communicatie middelen wil de politie de wijkpolitie op de kaart gaan zetten.
Naast de busreclame en de driehoeksborden zijn er per district al diverse andere middelen ingezet om de bekendheid van de buurtagenten te vergroten. Zo hebben de buurtagenten in het district Dordrecht& Zwijndrechtse Waard al regelmatig geflyerd tijdens actiedagen en zijn er flyers met de openingstijden van de wijkbureaus huis aan huis verspreid. In het district de Hoeksche Waard hebben de buurtagenten zich gepresenteerd op de Landelijke Politiedag. In het kader van dit evenement is er een krant verspreid in de Hoeksche Waard met alle foto’s en namen van de buurtagenten van dit district. In het district Alblasserwaard & Vijfheerenlanden zal binnenkort in samenwerking met de gemeenten een brief verspreid gaan worden. In deze brief zal de buurtagent zichzelf presenteren.
Provincie:
Tag(s):