dinsdag, 5. september 2006 - 10:06

Kermis een week later

Oldenzaal

De kermis in Oldenzaal vindt dit jaar plaats van 29 september tot en met 2 oktober 2006, een week later dan voorgaande jaren. De reden hiervan is dat de kermis in Hengelo, die altijd een week eerder plaatsvindt dan de kermis in Oldenzaal, een week is opgeschoven vanwege de zogenaamde kermiskalender.

Deze kalender wordt gehanteerd bij het organiseren van de kermissen in Nederland. De Hengelose Kermis is volgens deze kalender altijd op de derde donderdag in september. Dit jaar valt die derde donderdag een week later dan normaal. Hierdoor verschuiven de data automatisch. De laatste keer dat de kermis in Oldenzaal in oktober werd afgesloten was in 2001.

Beide kermissen tegelijkertijd te laten plaatsvinden is volgens Bureau de Kermisgids B.V. uit Alphen aan den Rijn, die de kermis in Oldenzaal organiseert, geen optie. Dat zou leiden tot inkomstenderving bij de kermisexploitanten, omdat de bezoekers zich dan verdelen over twee kermissen. Daarnaast zouden bepaalde attracties dan voor Hengelo óf voor Oldenzaal kunnen kiezen. Daarmee wordt de aantrekkelijkheid van beide kermissen lager. In overleg met dit bureau is al in januari 2006 besloten de kermis een week op te schuiven.

Voorzitter Arne Bagerman van de Stichting Stadsmanagement Oldenzaal informeert de middenstand in Oldenzaal over de verplaatsing van de koopzondag tijdens de kermis. Aanvankelijk zou deze op 24 september plaatsvinden, maar 1 oktober 2006 is de nieuwe datum waarop het koopzondag is.
Provincie:
Tag(s):