dinsdag, 31. januari 2006 - 15:39

Kermis knalt met 237 attracties op elf pleinen

Tilburg

De fundamenten van 'De Tilburgse Kermis' staan klaar. Het grootste kermisevenement van de Benelux knalt van vrijdag 21 tot en met zondag 30 juli op maar liefst elf 'pleinen'. Primeur is het omdopen van de kruising Spoorlaan/Heuvelring, dat tijdens de kermis door het leven gaat als Spoorplein, tot kermisterrein en het recordaantal van totaal 237 attracties.

Bij het opstellen van de kermis is vooral gekeken naar de kwaliteit van het vermaak en naar een evenwichtige spreiding van de attracties. “Dat is dit jaar bijzonder goed gelukt�, vertelt wethouder Hans Janssen (evenementen) , die een aantal weken geleden door kermisvakbond BOVAK tot Kermiswethouder van het Jaar werd uitgeroepen. “We hebben het publiek echt op iets moois willen trakteren. Met het nieuwe Spoorplein, sterke attracties op alle locaties, een aantal top-grootvermaakzaken en de terugkeer van veel publiekslievelingen durf ik gerust te stellen dat dit een kermis is met alleen maar sterke schakels.�

Om maar te beginnen op het Besterdplein met de 2 Fast 2 Furious en de No Limit, die de start van de kermis met hoge attracties markeren. Het NS plein brengt de Internationale topattractie Starflyer, een primeur voor Nederland én heeft nu zijn eigen café van de kermis.

Het Spoorplein kent een prachtig Reuzenrad, de Roue Royale van 45 meter. Op het Heuvelplein is de inrichting open en sfeervol met de plaatsing van het Skateboard en het spookhuis Haunted Mansion en niet in het laatst door een bijzondere dubbele draaimolen, de Grand Carrousel. Het Piusplein heeft met de Ikarus een absolute topattractie en wandelend richting de Paleisring komt het gegil uit de Scream je van achter de Kattenrug al tegemoet.

Ook op het Koningsplein is een prachtig reuzenrad te vinden, naast de Big Roller Coaster en de Monte Carlo. Naast de Nostalgische kermis vinden we op het Stadhuisplein de gigantische en hypermoderne XXL, een machine van 55 meter hoog. “Editie 2006 gaat meer de hoogte in dan ooit.�, aldus Janssen.
Provincie:
Tag(s):