woensdag, 29. november 2006 - 17:38

Kerstkaarten voor militairen in Afghanistan

Haaksbergen

De Rotary Club Haaksbergen overhandigt donderdag, 1.500 kerstkaarten aan de commandant van de Militaire Post Organisatie. Met dit bijzondere initiatief wil de Rotary Club Haaksbergen de militairen in Afghanistan, die met kerst ver van huis zijn, een hart onder de riem te steken.

De Rotary Club is vorig jaar succesvol gestart met het project 'Kinderen in de knel' voor kinderen in de omgeving Eibergen, Neede en Haaksbergen die niet in staat zijn Sinterklaas of Kerst te vieren. Dit jaar is onder meer het idee ontstaan om de voor ons land ingezette militairen een kerstkaart te sturen.

De militairen doen volgens de Rotary goed werk en zetten zich in voor een betere toekomst voor de inwoners van Afghanistan, maar kunnen tijdens de kerst niet bij hun eigen familie zijn.

De kerstkaart is ontworpen door kunstenares Elsbeth Cochius en bevat een afbeelding van de vier windstreken met vogels die uitvliegen. De kaarten worden donderdag in Haaksbergen overhandigd bij de kerstboom met 7.000 lampjes die onlangs is versierd. In de kaart staat vermeld dat er een lichtje in de kerstboom hangt voor elke militair in Afghanistan.

De Militaire Post Organisatie is onderdeel van de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie van het Commando DienstenCentra.
Provincie:
Tag(s):