vrijdag, 1. december 2006 - 14:23

Kerstman brengt Sinterklaas mee

Hengelo

Op uitnodiging van het Huis voor Europa heeft vrijdag voor het eerst in de geschiedenis de enige echte Sinterklaas, die afgelopen zaterdag in Middelburg aan kwam, de echte Finse Kerstman ontmoeten. De ontmoeting vond plaats in het stadhuis van Hengelo, in aanwezigheid van enkele honderden schoolkinderen. Sinterklaas werd door de kerstman in een arrenslee met rendieren van het Sinterklaashuis in Hengelo gehaald. Gezamenlijk reden zij naar het Stadhuis aan het eind van de dag bracht de kerstman de Sint ook weer terug.

Kinderen van de basisscholen in Hengelo, hebben vijf brieven van een Fins jongetje ontvangen op wiens initiatief de Kerstman werd uitgenodigd. In deze brieven werd de kinderen uitgelegd waarom de Kerstman en Sinterklaas elkaar zullen ontmoeten.

De Finse Kerstman had zijn komst naar Hengelo bevestigd,
omdat Finland het eerste gastland is in het Huis voor Europa.
De Kerstman bracht voor alle 8000 kinderen van alle basisscholen in Hengelo een boekje als cadeau mee. Sinterklaas, die goed bevriend is met de Kerstman, bood direct aan om de Kerstman te helpen bij het uitdelen van de boeken.

Margreet Schouwenaar uit Heiloo, zij publiceerde eerder zes gedichtenbundels bij Querido, had van de Kerstman uit Rovaniemi de eervolle opdracht gekregen om twee boeken te schrijven: een prentenboek voor de kinderen van groep 1 en 2, alsmede een leesboek voor de kinderen van groep 3 tm 8.

Marije Tolman uit den Haag, die verschillende prentenboeken heeft gepubliceerd, heeft voor beide boeken, op verzoek van de Kerstman, illustraties gemaakt.

De boeken worden mede mogelijk gemaakt door: Pr. Bernhard Cultuurfonds Overijssel, Hogeschool INHOLLAND, Rabofonds- Midden Twente; DG/degemeenschap, Kats; Jumbo Offset, Goes en het Huis voor Europa.
Provincie:
Tag(s):