dinsdag, 28. november 2006 - 9:03

Kerstman niet welkom in Noordwijk

Noordwijk

De Vereniging tot Behoud van Sinterklaas heeft met verbijstering gereageerd op het bericht dat de gemeente Noordwijk dit jaar op 9 december een officiële ontvangst van de Kerstman organiseert.

De gemeente Noordwijk verklaart in een persbericht dat het niet eerlijk is dat de kerstman niet met net zoveel aandacht binnen wordt gehaald als Sinterklaas. De kerstman zou door zijn anonieme aankomst in Nederland niet de kans krijgen om de kerstgedachte te verspreiden. De gemeente zegt de kerstman op 9 december het warme welkom te willen bezorgen dat hem toekomt.

In een reactie roept de VBS iedereen die de Sint een warm hart toedraagt op, om de gemeente Noordwijk te laten weten dat Nederland niet op een officiële ontvangst van de kerstman zit te wachten. Voorzitter Tom Hesselink: "Het is belachelijk dat de gemeente een dergelijke actie organiseert. De kerstman is een verzinsel van bedrijven die rond de kersttijd hun omzet willen verhogen. Hij heeft niets met de kerstgedachte te maken.

De vereniging wil een stevig geluid laten horen tegen de groeiende aandacht voor de kerstman in ons land. Nederland heeft met Sinterklaas een heel speciale heilige, die ook nog eens een goede boodschap uitdraagt. Het Sinterklaasfeest mag niet in de schaduw komen te staan van deze door de commercie uitgevonden dikkerd."
Provincie:
Tag(s):