zaterdag, 7. oktober 2006 - 1:19

Kessler wint vierde editie Grotcriterium

Valkenburg

De Duitser Mathias Kessler heeft vrijdag in Valkenburg de vierde editie van het Grotcriterium gewonnen. Geen gemakkelijke opgave want de gladde mergelvloer van de Gemeentegrot van Valkenburg en de zware regenval, zorgden voor extra hindernissen binnen het criterium.

Het weer kreeg de renners niet klein. Een enkeling gaf het op, maar de meeste reden het criterium uit tot het einde.Kessler behaalde uiteindelijk als eerste de finish. Gevolgd door Brian de Groot en Erwin Thijs.

Tijdens het Grotcriterium werd voormalig wielrenner Erik Dekker gehuldigd voor zijn prestaties in de afgelopen jaren. Zijn carrière werd abrupt beëindigd door een ernstige valpartij tijdens de Tour de France van 2006. Als dank voor zijn werk ontving hij uit handen van de loco-burgemeester van Valkenburg een kunstwerk van mergel, met daarop de afbeelding van Erik tijdens een van zijn overwinningen.

De organisatie van het Grotcriterium was dit jaar wederom in handen de Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion .
Provincie:
Tag(s):