zaterdag, 8. juli 2006 - 13:49

Keukenbrand in monumentaal restaurant

Utrecht

Een brand in een frituurpan heeft vannacht schade aangericht in de keuken van een monumentaal restaurant aan het Domplein in Utrecht. Rond 03.15 uur werd er door een medewerker van het restaurant een keukenbrand gemeld bij de Regionale Alarmcentrale in Utrecht. De brandweer rukte na de melding uit met twee tankautospuiten, een autoladder en de Officier van Dienst.

Twee medewerkers van het restaurant ontdekten na sluitingstijd dat de frituurpan in brand stond. Hierop hebben zij met behulp van een blusdeken en een hand-brandblusser geprobeerd de brand te blussen. Doordat de vlammen in het afzuigsysteem kwamen lukte dit niet en hebben zij 112 gebeld.

De brandweer ging met één ploeg de keuken binnen, terwijl de andere ploeg is via de bovengelegen woningen naar het afzuigsysteem op het dak ging om het vuur te bestrijden.
De bewoners van de woningen werden tijdig gewaarschuwd en konden zichzelf in veiligheid brengen. Er vielen geen gewonden gevallen.
Om 03.35 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Stichting Salvage kwam ter plaatse voor de verdere afwikkeling van de ontstane schade.
Provincie:
Tag(s):