maandag, 23. oktober 2006 - 13:05

Kevin Langeree kampioen op het NK Kitesurfen 2006

Scheveningen

Dit weekend heeft Kevin Langeree op het Scheveningse strand het Nederlands Kampioenschap (NK) Kitesurfen gewonnen. Een recordaantal van 61 kitesurfers streden op zaterdag en zondag met licht aflandige wind om de Nederlandse titel.

Naast een groot deelnemersveld werd het evenement door veel toeschouwers bezocht. En terecht, op de stevige Hollandse golven werd namelijk een prachtige strijd uitgevochten. Metershoge sprongen en fantastische moves waren voor het publiek op het strand zichtbaar. Uiteindelijk mag Kevin Langeree zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen.

Kevin was niet alleen op de NK Kite de beste, ook behoort hij tot de absolute wereldtop. Hij staat momenteel op een tweede plaats in de PKRA-ranking (Professional Kiteboard Riders Association). In een spannende tweestrijd met Youri Zoon (de Nederlands kampioen van 2005 en momenteel derde in de PKRA-ranking) werd hij uiteindelijk nipt door de jury als beste beoordeeld. Bas Koole legde beslag op de derde plaats.

Bij de dames was Jalou Langeree de beste. Haar concurrentes Marije den Breems op twee en Claudia Helt op drie, brachten haar titel niet echt in gevaar. Claudia Helt won eveneens de Rookie contest bij de dames, de wedstrijd voor nieuwkomers. Eddy Lansink werd eerste bij de Rookie contest voor de heren.

Kitesurfen is een jonge en groeiende sport. Het is een mix tussen wakeboarden, windsurfen, surfen en vliegeren. Met een vlieger van tussen de 6m2 en 16m2 laat men zich voortrekken op een plankje over het water. Door het insturen van de vlieger en het afzetten op het water maakt men sprongen van wel 5 tot 10 meter hoog.

Tijdens het ‘vliegen’ maakt men moves in diverse moeilijkheidgradaties, waarop men door een jury wordt beoordeeld. Tevens krijgt het golfrijden steeds meer aandacht van de jury. Kiteboarden is op dit moment een van de meest extreme watersporten.
Categorie:
Tag(s):