dinsdag, 6. juni 2006 - 16:26

Kidnapping Duitse taxichauffeur beëindigd

Tijdens een gezamenlijke politieactie hebben agenten op de A1 onder Muiden dinsdagmorgen twee uit Grossenkneten-Ahlhorn (D) afkomstige mannen (20 en 22 jaar) aangehouden, die eerder vannacht in Duitsland een taxichauffeur kidnapten. De taxichauffeur is licht gewond geraakt en voor hem wordt slachtofferhulp geregeld. De verdachten worden aan de Duitse autoriteiten overgedragen.

De Nederlandse politie werd dinsdagochtend rond 06.30 uur met een kidnapping geconfronteerd toen het slachtoffer, een 25-jarige taxichauffeur uit het Duitse Ahlhorn door zijn kidnappers op parkeerplaats De Vundelaar (A 1) onder Wilp (gemeente Voorst) uit zijn auto werd gezet.

Personeel van het aldaar aanwezige benzinestation waarschuwde de plaatselijke politie en nadat voldoende informatie was verkregen, werden de bijzonderheden over de taxi en de inzittenden via de politiemeldkamer in Apeldoorn aan de omliggende politie-korpsen doorgegeven.

Rond 07.30 werd de taxi door personeel het KLPD onder Naarden gesignaleerd. Samen met agenten van de regio Gooi en Vechtstreek werd tot de aanhouding van de verdachten overgegaan. Hiervoor werd in de ochtendspits een file gecreëerd, waardoor de taxi wel moest stoppen.

De beide verdachten zijn tijdelijk ingesloten in het politiebureau in Hilversum en worden binnenkort aan de Duitse autoriteiten overgedragen.

Na een eerste verhoor van de taxichauffeur is gebleken, dat hij rond 03.00 uur vannacht in Gronau is gekidnapt en onder bedreiging naar Nederland moest rijden. Onderweg is hij mishandeld en uiteindelijk onder Wilp uit zijn auto gezet. Aangezien de chauffeur en beide verdachten nog uitgebreid gehoord moeten worden, zijn er niet meer gegevens bekend.
Provincie:
Tag(s):