dinsdag, 17. oktober 2006 - 8:37

'Kids korting Center Parcs zet aan tot spijbelen'

Amsterdam

Vakantiehuisjes-verhuurder Center Parcs zou volgens onderwijswethouders van de grote steden, aanzetten tot spijbelen. De exploitant biedt ouders van kinderen zgn. kids korting aan die niet in de schoolvakanties geld. Deze korting zou ouders in de verleiding brengen om hun kinderen van school te houden om een huisje te huren.

Volgens de Telegraaf heeft de Haagse wethouder Sander Dekker een brief gestuurd naar Center Parcs om de Kids Korting in heroverweging te nemen. In de brief zegt Dekker "Ik wil u nadrukkelijk verzoeken deze actie te heroverwegen", schrijft wethouder Dekker. " In de Leerplichtwet 1969, onder artikel 11 g, staat dat verlof buiten de reguliere schoolvakanties om slechts in zeer bijzondere omstandigheden mogelijk is. "Vakantie in een goedkope periode of in verband met een speciale aanbieding valt zeker niet onder 'zeer bijzondere omstandigheden'.

Center Parcs ontkent dat zij aanzet tot het laten spijbelen van kinderen. In de ochtendkrant zegt een woordvoerster dit de verantwoordelijkheid van de ouders is.
Provincie:
Tag(s):