zondag, 10. september 2006 - 12:54

Kijkt uw ogen uit met de Woonexpress

Flevoland

Flevoland bestaat 20 jaar, en er wonen dus ook al 20 jaar mensen in Flevoland. Inmiddels kenmerkt de provincie zich door de vele bijzondere woonvormen en de experimentele architectuur. Tijdens bustours van de Woonexpress kunt u in de periode van 13 tot en met 25 september markante en spraakmakende gebouwen in de provincie bekijken. Er rijden gidsen mee die onderweg toelichting geven.

In de afgelopen 20 jaar heeft Flevoland een ware gedaanteverandering ondergaan van een agrarisch naar een meer stedelijk gebied. De gevarieerde woonomgeving biedt plaats aan verschillende groepen in de samenleving. Van unieke woonvormen voor ouderen en jongeren tot excentriek wonen. Er zijn zoveel mooie woonprojecten dat de tourorganisatoren keuzes moesten maken.

De keuze is onder meer gevallen op de starterswoningen in Almere, het buitendijks wonen in Zeewolde, het Siddah-dorp voor transcendente meditatie in Lelystad, woningen in Dronten waarin de typische elementen van het water en de polder zijn verwerkt en het ‘eiland’ Urk. Op Urk zijn huizen gebouwd in de stijl van het oude dorp.

De bustours van de Woonexpress vinden plaats op de volgende data in de volgende plaatsen:

13 september: Emmeloord, Creil en Urk;
20 september: Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant;
21 september: Lelystad;
25 september: Almere en Zeewolde.

U stapt om 12.00 uur op bij het bus- of treinstation van de eerstgenoemde plaats. De gratis tours nemen de hele middag in beslag; u wordt daarna weer afgezet bij de opstapplaats. U krijgt onderweg een lunchpakket aangeboden. Aan de tours nemen ook gemeente- en provinciebestuurders deel.

Er is per bus plek voor maximaal veertig mensen. Vol is vol! Wilt u deelnemen aan de Woonexpress, schrijft u zich dan snel in door een e-mail te sturen aan Michelle Rutten van Stichting De Transparante Verbinding michelle@detransparanteverbinding.nl of bel naar 036 – 54 52 148.
Provincie:
Tag(s):