vrijdag, 1. december 2006 - 14:12

Kind op basisschool doodgestoken

Hoogerheide

Vrijdagmorgen is omstreeks 11.25 uur een achtjarige scholier van de basisschool Klimop aan de Matthias Wolffstraat door geweld om het leven gebracht. De politie arresteerde omstreeks 12.15 uur in Hoogerheide een 22-jarige man die verdacht wordt van dit misdrijf. Onder leiding van de burgemeester Fränzl werd op het gemeentehuis een crisisteam ingericht. Voor de betrokken scholieren en het docententeam werd slachtofferzorg ingeschakeld.

De politie kreeg vanmorgen omstreeks 11.25 uur een melding vanuit basisschool Klimop dat een kind het slachtoffer was geworden van een geweldsmisdrijf. Er werd ook gemeld dat de dader mogelijk een capuchon en een lange grijze jas zou dragen. Hij was weggelopen volgens de melding in de richting van het gemeentehuis.

De politie rukte met alle beschikbare eenheden uit naar de school. In de school werd het levenloze lichaam van een jongetje aangetroffen. Het slachtoffer had ernstige verwondingen in de halsstreek. Er werd direct aan de hand van het signalement een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld. Dit resulteerde omstreeks 12.15 uur in de aanhouding van een 22-jarige man. De recherche is deze man op dit moment aan het verhoren. Voorzover nu bekend is er geen familierelatie tussen verdachte en slachtoffer.

De school is direct afgezet. De technische recherche is met een uitgebreid sporenonderzoek begonnen.
Provincie:
Tag(s):