vrijdag, 12. mei 2006 - 13:36

Kinder delen geheimen vaak met huisdier

Rotterdam

Huisdieren, bijna ieder kind wil wel een huisdier. Een hond, kat of konijn. Om mee te knuffelen, te spelen of gewoon samen op de bank TV te kijken. Ook krijgen huisdieren vaak
geheimen van kinderen te horen en dat is logisch: ze zullen het nooit verder vertellen. Bij hen is ieder geheim veilig. Dieren accepteren een kind gewoon zoals het is. Maar, voordat een huisdier wordt aangeschaft is het goed om er eerst wat meer over te weten. De organisatie van de Week van het Huisdier kan daarbij helpen.

De relatie tussen huisdier en kind is dit jaar gekozen als thema voor de Week van het Huisdier. Dit jaar wordt de week tussen 13 en 21 mei alweer voor het vijfde achtereenvolgende jaar gehouden. De Week van het Huisdier heeft jaarlijks een wisselend thema en is een initiatief van diverse organisaties binnen de dierenbranche die gezamenlijk voorlichting geven over het verantwoord houden van huisdieren. Op de website www.weekvanhethuisdier.nl is van alles over het onderwerp Huisdier en Kind te vinden. Zo staan er tips over de verzorging van huisdieren, over de communicatie met dieren, maar ook wat kinderen over hun hond moeten weten zodat voorkomen kan worden dat ze worden gebeten. Ook is er aandacht voor zoönosen: ziekten die je van je huisdier kunt oplopen.

Diverse deskundigen zijn betrokken bij de invulling van het thema "Huisdier & Kind". Tijdens de Week van het Huisdier worden er overal in het land activiteiten georganiseerd. Hieraan nemen dierenartsenpraktijken en dierenspeciaalzaken, maar ook andere organisaties zoals kinderboerderijen en hondenclubs aan deel. Meestal doen die tijdens die week iets extra's. Een overzicht van deelnemers en hun activiteiten is ook op de website te vinden.

Op maandagochtend 15 mei aanstaande zal de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dr. C.P. Veerman het startsein geven voor de Week van het Huisdier. Dat wordt gedaan tijdens de officiële opening van de tentoonstelling Werkpaarden & Troeteldieren. Deze tentoonstelling handelt over de geneeskunde van gezelschapsdieren en wordt gehouden in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam.

Meer over de tentoonstelling Werkpaarden & Troeteldieren is na te lezen op www.nmr.nl.
Provincie:
Tag(s):