woensdag, 4. oktober 2006 - 10:32

Kinderen aangereden, automobilisten rijden door

Op maandag 2 oktober rond 17.00 uur reed een 14-jarig meisje afkomstig uit Hank reed over de Academielaan. Ze kwam uit de richting van de Zalmweg en ging in de richting van het Dongemondcollege. Ter hoogte van de knik in de Academielaan werd zij ingehaald door een blauwe personenauto. Deze auto kwam plotseling naar rechts en raakte betrokkene aan haar linker enkel. Ze voelde direct nadat zij geraakt was een hevig pijn in haar linkeronderbeen, maar slaagde erin de school te bereiken. Vervolgens is ze naar het ziekenhuis gegaan, waar bleek dat haar enkel zwaar gekneusd was.

In Dongen vond een soortgelijk ongeval plaats. Daar werd een 11-jarig fietsertje aangereden door een nog onbekende automobiliste die na het ongeval doorreed.

Het slachtoffer stak op maandag 2 oktober om 11.10 uur de Middellaan over bij de oversteekplaats. Hij had daarbij naar eigen zeggen groen licht en op dat moment staken er meerdere kinderen over. De jongen stak over naar de Salamander toe. Uit de richting Oosterhout naderde op dat moment een klein groen autootje, dat net het achterwiel van zijn fiets raakte. De knul kwam ten van en liep daarbij een zwaar gekneusd rechter been op. Zijn ouders hebben hem zelf naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt beide aanrijdingen en roept eventuele getuigen op zich via 0900 – 88 44 te melden.
Provincie:
Tag(s):