woensdag, 2. augustus 2006 - 11:19

Kinderen bekennen kindermishandeling

Sneek

De politie heeft met de aanhouding van twee jongens en meisje uit Sneek, in de leeftijd van 12 en 13 jaar, de mishandeling van twee kinderen van 13 jaar uit IJlst opgelost.

Afgelopen zaterdagavond werden zij op het Martiniplein mishandeld. De kinderen waren op het moment van de mishandeling in gezelschap van twee vriendjes van 8 en 10 jaar oud. Ze hadden net een ijsje gekocht en liepen via de Galigapromenade naar het Martiniplein. Daar werden zij belaagd door de twee jongens en een meisje.

Een 12-jarige meisje uit Sneek biechtte thuis op dat zij betrokken was geweest bij de mishandeling. Na overleg met het thuisfront meldde zij zich vrijwillig bij de politie. Ook de twee jongens van 12 en 13 hebben zich later op de dag bij de politie gemeld. Na verhoor mochten ze alledrie het politiebureau verlaten.

De jonge verdachten hadden niet echt een motief voor hun daden. In het zogenaamde casusoverleg, waaraan politie, justitie en de raad van de kinderbescherming deelnemen, wordt besloten welke vervolgstappen tegen de daders zullen worden genomen.
Provincie:
Tag(s):