vrijdag, 30. juni 2006 - 7:18

Kinderen geëvacueerd na brand in kinderdagverblijf

Grave

Donderdagmorgen is er brand uitgebroken in een kinderdagverblijf aan de Mgr. Borretweg in Grave. Vierendertig kinderen zijn ongedeerd uit het gebouw gehaald. De brand werd omstreeks 10.20 uur ontdekt. Omstanders, begeleiders en leerkrachten van een nabijgelegen school hebben de kinderen uit de school gehaald. De geschrokken kinderen zijn vervolgens ondergebracht op de naastgelegen basisschool Raamdonk en werden daar met hun ouders herenigd. Tijdens de calamiteit is ter plaatse een commandopost ingericht.

De brandweer Grave en Cuijk hebben de brand geblust. Omstreeks 12.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Uit metingen door de brandweer is vast komen te staan dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De brandweer verwacht nog enkele uren bezig te zijn met nablussingswerkzaamheden. De politie heeft de weg afgezet en het verkeer omgeleid.

De geëvacueerde kinderen en hun ouders hebben via het GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) psychologische hulp gekregen. De brand is ontstaan op de zolderverdieping van de school. In het kinderdagverblijf werden bouwwerkzaamheden verricht.

Het vermoeden bestaat dat een oververhitte bouwlamp de brand heeft veroorzaakt. Het terrein rondom de overblijfselen van het kinderdagverblijf wordt z.s.m. omheind. De burgemeester van Grave heeft zich ter plaatse van de situatie op de hoogte gesteld.
Provincie:
Tag(s):